Facebook Twitter gPlus instagram LinkedIn Tiktok

vikendica logo

  • Početna
  • Kuhinja na otvorenom
    • Roštilj
    • Sač/Peka
    • Kotlovina
    • Kotlić
    • Talandara
    • Ražanj
    • Recepti
  • Sačijada
    • Pravilnik takmičenja
    • Prijavni list - Sačijada Stražilovo 2025
  • Internet prodavnica
  • Kontakt
  • Kongres | Prijavni list

sreda, 02 septembar 2015 09:10

Sačijada-Stražilovo 2015

Balkansko takmičenje u pripremi jela ispod sača-Sačijada U subotu, 29.08.2015. na Stražilovu kod Sremskih Karlovaca, održano je Balkansko takmičenje u pripremi jela ispod sača. Organizatori manifestacije su bili Udruženje vlasnika vikendica i salaša iz Novog Sada i Magazina Vikendica. Značajnu podršku smo dobili od Turističke zajednice Sremski Karlovci i Nacionalnog…
Tagovano
  • sačijada
  • peke
  • sacevi
Opširnije...
ponedeljak, 27 jul 2015 11:55

Majstor sača

Majstor sača
Čišćenje i održavanje Sač-peku možete koristiti jako dugo ako se pridržavate nekoliko jednostavnih uputstava. Vodite računa da su svi djelovi (sač-peka, obruč, tepsija, sadžak-tronožac, maša-lopata za žar i mašice) kovani od gvoždja i zbog toga posebno osjetljivi na hrdju. To i nije problem za sadžak, obruč i mašu al' morate…
Tagovano
  • majstor sača
  • poklopac sača
  • žar za sač
  • raspaljivač uglja
  • skidanje rdje
  • tepsija sača
  • sadzak
Opširnije...
subota, 27 oktobar 2012 13:17

SAČ-PEKA

Magija jednostavne kuhinje Sač ili peka Jagnjetina pod sačom ili pekom je, po mišljenju mnogih hedonista, bolja od ražnja. Naravno, o ukusima se ne raspravlja, ali ja sač smatram najboljim, najukusnijim i nazdravijim načinom pripremanja ne samo jagnjetine nego i teletine, piletine, divljači, ali i ribe, povrća, posebno krompira, kao…
Tagovano
  • sač
  • peka
  • zlakusa
  • ispod sača
  • pod pekom
Opširnije...

Sadržaj

  • Arhitektura
  • Eksterijer
  • Enterijer
  • Za hedoniste
  • Kolumna
  • Praktični saveti
  • Marketing
  • Hortikultura
  • Reportaže
  • Korisno
  • Ekologija
Weber
VremeJeNovac

Najpopularniji tekstovi

  • KOTLIĆ
  • ZAŠTITA DRVETA NA PRIRODAN NAČIN
  • Majstor sača
  • SAČIJADA
  • Zemljani sač iz Zlakuse-Dragan Nikitović Bibila

Najnoviji tekstovi

  • Pravilnik takmičenja
    Napisano četvrtak, 01 april 2021 12:59
  • Ambrozija
    Napisano utorak, 16 avgust 2016 07:14
  • gastro festivali
    Napisano nedelja, 08 maj 2016 10:48
  • Bili smo na Weber-ovoj Gril Akademiji
    Napisano nedelja, 24 april 2016 15:15
  • Srneći paprikaš by Gale Perić
    Napisano nedelja, 10 april 2016 08:31

magazin Vikendica